top of page

Over ons

Musical Depot is opgericht door de twee vriendinnen Anouk van Duifhuizen en Anouk van Laake.

 Anouk en Anouk leerden elkaar kennen op het conservatorium van Tilburg, waar ze in 2017 cum laude afstudeerden richting klassiek muziektheater.

Na hun studie speelden ze in diverse musical- en operaproducties in binnen- en buitenland.

Hoewel ze zelf graag op de planken staan, geven ze met veel plezier hun brede kennis en ervaring door aan zowel jongeren als volwassenen.

DSC09797_edited.jpg

"Music education can help spark a child's imagination or ignite a lifetime of passion."

-Hillary Clinton

Onze visie

Wij vinden het belangrijk dat kinderen op de basisschool in aanraking komen met muziek, theater en dans. In deze disciplines leren kinderen op een speelse manier zich te uiten, met anderen samen te werken en hun fantasie de vrije loop te laten. Kunsteducatie is daarom onmisbaar in het basisonderwijs en moet voor ieder kind toegankelijk zijn. In onze workshops geven wij als musicalactrices een kijkje in de keuken van ons prachtige vak. De leerlingen kunnen tijdens de workshop ervaren hoe het is om je zonder gêne te laten zien en om samen iets moois te maken. Ook bieden we docenten handvatten om zelf theater en muziek in hun onderwijs te integreren. Zo hopen wij een leerlingen en docenten te inspireren en kunsteducatie een permanente plek in hun onderwijs te geven.

DSC00174.jpg
Anouk van Laake

Anouk ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor zang, dans en theater. Ze zat op ballet, toneel en zingen maar toen ze voor het eerst een rolletje speelde bij de lokale musicalschool wist ze dat ze op de juiste plek zat. Als kind speelde ze in de musicals Pinokkio van Studio 100 en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat van Stage Entertainment. Na haar studie klassiek muziektheater in Tilburg speelde zij onder meer in Mozart! in België en in The Phantom of the Opera  in Engeland. Ook is Anouk te zien in de kinderserie Campus 12 als Jamie en het TV-programma Op zoek naar Maria. 

Tijdens haar studie behaalde Anouk haar docenten certificaat en gaf zij prive-lessen aan leerlingen van alle leeftijden. Toen theaters vorig jaar sloten door de pandemie ging Anouk als vrijwilliger werken bij de schooltuinen in Haarlem. Hier herontdekte ze haar passie voor het werken met kinderen en ontwikkelde zij samen met Anouk van Duifhuizen een serie workshops voor het basisonderwijs.

Anouk van Laake 

DSC00551_edited.jpg
Anouk van Duifhuizen

Anouk´s passie voor zingen, dansen en acteren werd al op jonge leeftijd aangewakkerd. Ze deed aan klassiek ballet, jazz ballet, speelde piano en ze volgde volop musicallessen bij haar lokale theaterschool. 

Anouk werd op haar zeventiende aangenomen voor de vakopleiding klassiek muziektheater in Tilburg, waar zij Anouk van Laake leerde kennen. Hier ontwikkelde Anouk skills om zowel  als uitvoerend als docerend artiest aan de slag te gaan.

Anouk speelde mee in diverse opera´s en operettes. Zo deed ze o.a. mee in Opera Spanga´s Aida, die in Spanga en Malta werd uitgevoerd en Opera Zuid´s tourende productie; Fantasio. Tevens vertolkte zij een rol in de musical HELLO, DOLLY!  van Medialane.

Naast haar grote liefde om op het podium te staan, heeft zij al enige ervaring in het geven van zang- en theaterlessen. Sinds 2017 is zij werkzaam als zangdocente bij verschillende zangscholen waar zij zowel privé- als groepslessen geeft aan jong en oud.

Anouk van Duifhuizen

bottom of page